Uitwerking Passende Perspectieven voor De Wereld in Getallen 5

De uitwerking van de Passende Perspectieven voor De Wereld in Getallen 5 is er.

Je vindt het document onder het tabblad ‘Passende Perspectieven’ en hier via de link. 

In het document staat per les aangegeven wat in de Passende Perspectieven doelenlijst (SLO) staat over de beheersing van het lesdoel op leerroute 2 en 3. In de laatste kolom is een verwijzing opgenomen naar Rekenroute voor bijvoorbeeld extra oefenstof. Groep 8 is niet opgenomen in het overzicht omdat de doelen niet meer aansluiten bij de doelen van leerroute 2 en 3.

Je kunt het bestand filteren op bijvoorbeeld jaargroep, domein en/of kleuring. Klik bovenaan een kolom voor de filtermogelijkheden. Het maakt het zoeken en selecteren een stuk eenvoudiger.

Het bestand is geen routeboekje. Het is niet de bedoeling de leerling in de eigen jaargroep mee te laten rekenen en leerstof die buiten de leerroute valt te laten vervallen. Sluit het rekenaanbod aan op de doelen die de leerling beheerst. Dit betekent vaak dat je teruggaat naar leerstof uit voorgaande jaargroepen. In de bovenbouw zouden alle leerlingen bijvoorbeeld kennis moeten maken met eenvoudige breuken en procenten. Dit vraagt om een beredeneerd aanbod met leerstof uit verschillende jaargroepen. Gebruik de Passende Perspectieven leerroutes als richtlijn.

Neem bij vragen, opmerkingen, ervaringen of foutjes contact op via het contactformulier.

Heel veel succes en plezier met het document!

Plaats een reactie